Frida & Seth

Mindre än tre månader kvar..!

Publicerad 2012-09-28 20:34:00 i Frida berättar...,

Jag har startat med julklappsinköpen! Tre paket klara! Nästa fredag åker jag och syrrorna till Stockholm och där räknar jag med att hitta många fler! Presenter och sånt av olika sort är roligt att ge bort!
 
Det blir julklappslek i två omgångar - det är ju hur skoj som helst! Vad tror ni alla om att köra på två paket var för en hundring (valfritt hur man fördelar summan)?
 
 
 
Seth har skrivit önskelista till tomten redan! Den lyder;
 
# Elgitarr
# Plektrum
# Capo till gitarr
# Småbilar
# Grävmaskin
# Skoter med ljud
# Spel (Nintendo, PS2, sällskaps-)
# Pussel
# Cd-skivor (musik- och sagor)
# Skoterglasögon
# Bob-skoter som har matta under och låtsasskidor, plus startsnöre och cross-styre
 
Allt i rosa och blommigt går bort.
 
 
Är det förresten nån som har några julklappstips till sig själva/sina barn?
 

Fem veckor kvar idag!

Publicerad 2012-09-28 10:38:09 i

Igår frågade jag Patrick om han längtar till bröllopsdagen...

"Längtar och längtar..?", svarade han och ryckte på axlarna...

BUT I DO!Kan tiden gå lite fortare snart..?

Publicerad 2012-09-19 23:25:38 i

På nån dag är det sex veckor kvar till vigsel! Det känns lätt avlägset just nu. Jag har inte börjat bli nervös än. Jag tror Patrick kan tycka att jag är fortsatt lugn, men man vet aldrig...det kanske bor en bridezilla i mig oxå..!

Jag längtar tills det är dags att duka upp i Båthamnen! Jag har fyllt en del av garderoben i datarummet med saker som ska höra bröllopet till!

Längtar till 2-11-12!

I helgen ska det bröllopstårteprovbakas! Jag har en ganska klar bild i huvudet nu på hur den gärna får se ut, så det ska bli spännande att se om det går att göra verklighet av tanken! Hoppas tårtan är lika god som tanken!

Klänning är beställd! Kunde inte vänta på Stockholm..!

Å vigselringen ligger i säkert förvar i sin lilla låda!

Vi var på möte på fest-restaurangen idag och satte allt på pränt. Alla summor, alla siffror, vad ska köpas in, vart ska allt ställas upp, vart ska alla rymmas... Alla 58!

Party! Party!

Lite lugnare på nätterna..?

Publicerad 2012-09-17 15:08:00 i

Idag var ett nytt läkarbesök inbokat för Seth, den här gången ville vi kolla upp hans snarkningar.

Både halsmandlarna och körteln bakom näsan är stora, men det ska i första hand opereras i näsan. Halsmandlarna kan komma att minska i storlek med tiden, så de avvaktar de med.

Körteln blockerar ungefär 75% av översta delen av svalget, och det är förmodligen den som är orsak till snarkningar och att jag upplever att Seth låter lite "tjock i halsen" när han pratar.

Vi fick fylla i ett formulär inför kommande operation innan vi gick hem. Vikt 22 kilo. Längd 118 cm. Seth blir kallad inom tre månader för att ta bort körteln.

 

"Under operationen ligger barnet på rygg och munnen hålls öppen med hjälp av ett instrument som håller ner tungan. Oftast skrapas körteln bort med en speciell kniv. Ibland används ett elektriskt instrument som gör att läkaren i stället kan suga bort körteln. För att kontrollera att hela körteln är borttagen, tittar läkaren antingen genom barnets mun med hjälp av en liten spegel, eller genom näshålan med ett optiskt instrument.

 

Blödningen som uppstår vid operationen stoppas genom att små, bollformade kompresser trycks på sårområdet. Ibland används en blodstillande pincett eller sug som med hjälp av elektricitet löder ihop blödande blodkärl. Operationen tar cirka 15 minuter.

 

Barnet har oftast inte särskilt ont efteråt, men om det behövs kan man ge smärtstillande receptfri medicin. Ibland kan barnet få lite feber dagen efter operationen, men det går över snabbt. Det är bra om barnet är hemma från skola och fritidsverksamhet ett par dagar efter operationen.

 

Det brukar direkt bli lättare för barnet att andas efter den här operationen. Barnet kan fortfarande snarka en del de första dygnen eftersom det kan vara svullet i området som opererats. Efter en dryg vecka har svullnaden gått ner helt och såret har läkt."

 


Hörseln är fortfarande ett frågetecken. Röntgen i somras visade att allt var UA i örat, men den kraftiga hörselnedsättningen som de sett förut är fortsatt ett faktum. Nu är nästa steg eventuellt någon slags hör-hjälpmedel, men med tanke på att testerna visar på så stort hörselbortfall i grunden är frågan om det finns något hjälper. 

Duktig kille fick Kvantum-lunch efter lasarettsbesöket!

Godmorgon fredag!

Publicerad 2012-09-07 08:27:00 i

 

Veckan lider mot helg - härligt! Jag och Patrick ska på date ikväll!

 

 

Idag är det åtta veckor kvar tills vi säger JA inför vigselförättaren!

 

Bröllopsbuketten ligger säkert i skolådan tillsammans med pärldiademet som jag lånat av Erika, min mapp med gästlista och diverse checklistor inför festligheterna fylls på allteftersom, sviten på hotellet är bokad och om exakt en månad åker jag och syrrorna till huduvstaden för att shoppa, shoppa, shoppa en hel dag! 

 

 

Tiffy och Tilde börjar bli höstfina! Det var en riktig fröjd att köra maskinen genom pälsen på dem då det bara yrde hår! Svärmor Meta kommer och hjälper mig med finputsningen i helgen, för det är så trixigt att få till det vid ben och huvud!

 

 "Börja trimma bakifrån på hunden och jobba dig framåt. Detta för att det är lättare att plocka huvud, öron och bog, som de är lite känsligare på, när de blivit lite tröttare/slöare och inte orkar protestera lika mycket!"

 

 

Festfix!

Publicerad 2012-09-03 09:19:29 i

Igår hade vi det första riktiga bröllopsfestmötet! Jag och värdinnorna gick igenom lite körschema, lite praktiska detaljer och diskuterade några roliga inslag! Det kommer att bli kanon!

Inför mötet med restaurangägaren inom kort har jag en del frågetecken, men på det stora hela känns det mesta klappat och klart!

Nu är det två månader kvar till vigseln! Om fem veckor åker jag och syrrorna på shoppingresa för att hitta brudklänningen! Vikten går ömsom upp, ömsom ner. Men känslan inför bröllopsdagen är bara stark och otroligt glädjande!

Seth har aldrig gillat ide'n på att vi ska gifta oss och han är fortsatt negativ till hela tanken på bröllopsmiddag och ståhej..! Trots att vi försöker fresta med tårta och hotellövernattning så är han svårflörtad..! Wonder why...

Han är dock glad över sin nya säng och att solen skiner idag så att han får cykla till dagis på en timme! Hej, kvällspassmåndag för mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela