Frida & Seth

Hur det går...

Publicerad 2011-12-27 20:32:05 i Frida berättar...,

När Tiffy lägger sig tillrätta så skönt hon bara kan hör man också hur hennes mysfaktor ökar i form av en stooor, högljudd suck! Där satt den, liksom! Idag har tjejerna gosat ihop alldeles, alldeles nära varandra nedanför soffan och man blir helt varm när man ser att de hittar samman..! 

Tilde, som varit avvaktande många dagar, märker vi nu är mycket tillbaka till sitt gamla jag och hon tar gärna initiativ till att närma sig "lill-syrran"! 

De delar utan problem bagageutrymmet i bilen, de äter ihop utan att bråka om vilken skål som tillhör vem, de blir lika glada när vi börjar prata om koppel och promenad och de accepterar den äldstes förtur! Tiffy villl vara med i allt som händer och det är inte längre sura morr från Tilde när hon krånglar sig in mitt i en kramstund! 

Det ska nog gå bra det här!  

                  

Dagen är kommen!

Publicerad 2011-12-24 07:56:57 i Frida berättar...,

Godmorgon-puss från Tilde på sängkanten strax efter sju på morgon, resten av familjen sov gott efter en mysig uppesittarkväll!

Nu har Seth stigit upp och hunnit få en julklapp - Blixten och Bärgarn i småbilsformat! Lyckan lyser i hans ögon när han får börja riva papper!

Jag längtar till i afton halv sex då tomten kommer och lämnar resten av hans julklappshög!

Dan före dan...

Publicerad 2011-12-23 22:50:54 i Frida berättar...,

Seth gjorde det mesta av dagen och steg upp redan före 04.00 för att hinna med allt! Efter kompisbus hela förmiddagen, kusinbus på vår "lilla julafton" och tomtens besök på Morö Backe somnade han efter 21.00 i bilen hem...kan vi våga hoppas på en redig sovmorgon på självaste julafton?

Tilde är drottning över sin fåtölj i köket och har alltid företräde vid måltider och utgång!

Tiffy har hittat en perfekt bädd till sig själv i min Ellos-kartong (tur jag gjorde en stooor beställning)!

Patrick var värd ett par provsmakar-whiskey ikväll efter morgongymträningen och långpromenaden med hundarna!

Jag undrar hur mina first-time-ever-hemmagjorda köttbullar ska falla Lindholms-familjen i smaken imorgon till julbordet!


Och nu ska jag, som steg upp med Seth i morse, lägga mig och läsa tidning och känna lugnet! Imorgon kör vi igen med mer julfirande! Sov gott!

Ute med lill-husse!

Publicerad 2011-12-21 17:54:00 i Frida berättar...,Seth är en stolt husse till två fina vovvar!Tiffy ser ut att vara några storlekar större än Tilde, men hon tror sig inte vara så stor! Vilken gosig hund hon är när hon krånglar sig upp i knät på en! Hon är glad och väldigt lätt att ha hand om! Hon förösker förtvivlat få igång bus med Tilde så fort vi kommer ut, men fortfarande är gamm-tösen avvaktande mest...

  Gemensam frukost efter en lugn natt i huset!
Aldrig har Tilde ätit så fort och så på en gång maten serverats!

Välkommen hem, Tiffy!

Publicerad 2011-12-20 22:43:33 i Frida berättar...,

Det har varit en lång dag för våra vovvar, men nu är alla samlade under samma tak och vi ska alldeles säkert sova gott inatt!Vi hade våra aningar, men att Tiffy sklle vara så pass mycket större än Tilde var svårt att föreställa sig ändå! Nu fick vi liksom valp i dem båda - storleken i Tilde och energin och lekfullheten i Tiffy!

Förhållningssättet gentemot hundarna har varit lite svårt... Samtidigt som man vill gosa med en riktigt mysig och kelsjuk ny bekantskap ligger det dåliga samvetet och gnager å Tildes vägnar... Hos oss är hundarna nästan som barn och det gör det hela...tufft..? 

Tur då att jag råkar ha en expert inom ämnet i min bekantskapskrets! Efter att ha sett och lärt av många avsnitt med Ceasar (hundviskaren) har jag nu receptet för en lyckad start för oss och våra tjejer!

Välj att inte visa någon av hundarna så mycket tillgivenhet, så väljer de varandra istället! Annars börjar de bråka om er!

Tilde kommer att studera er och se om Tiffy får mer klappar och hon kommer att snappa upp om ni tycker synd om henne. Tiffy kommer att försöka få er på sin sida och försöka frysa ut Tilde om hon bara kan.

Ignorera dem och låt dem bilda en egen liten hundpakt!

Gå med dem båda på långpromenader i början, bara en själv och hundarna! Då lär de sig umgås och aktivera sig samtidigt  - på det viset blir de enade och jämlika!

Imorgon kommer hon!

Publicerad 2011-12-19 17:29:55 i Frida berättar...,

Det blir en spännande dags väntan imorgon på att Tiffy ska få sig hem till oss!

Vi ska skaffa en till hund!

Josse liknade det med att det blir som en ny bebis i vår familj och det känns så pirrigt!

Tiffy är 1,5 år och kommer från en kärleksfull men emellanåt intensiv kull (T-kullen, 4 hanar + 5 tikar, födda 24 juni 2010), som efter tråkiga omständigheter nu behöver flytta från Örnsköldsvik.

Hon är lekfull och glad i att bada! Hon sover i öppen bur på natten och går fint i koppel! Det är inga problem för henne att lämnas i bilen en stund och hon "buffar" precis som Fanny på en när hon vill bli kelad med! Hon är en barnvan schnauzerflicka som är en fena på att stanna på tomten! 

Familjen hon nu lämnar hade en tik förut - som var mormor till Tilde!
Däremot är Tilde och Tiffy bara avlägset släkt.

 
Tiffany (Tiffy) som valp!

Mest nervöst känns det inför att presentera en ny familjemedlem för Tilde..!
Vad ska hon tycka?!? Vi håller tummarna för att de ska trivas bra tillsammans och vara trygga i varandras sällskap! Tilde occh Tiffy klingar ju så bra ihop!

Fakta
Mankhöjden skall vara 45-50 cm, varvid den övre storleksgränsen gäller för hanar och den undre för tikar.

Jag mätte Tilde nu till 43 cm...blir intressant att se storleksskillnaden..!OOOOOH! Imorgon!  

Om Seth var tomte i år...

Publicerad 2011-12-12 19:47:03 i Frida berättar...,

...skulle ni då våga gambla om era julklappar och ta emot hans förslag på vad ni skulle få i paketen..?

                                                       


Jag och Patrick skulle få VINTERDÄCK, för det behöver vi visst nya på bilarna!

Tilde skulle få en HUNDBUR, som Seth hittade på djuraffären för nån vecka sen. Han stred väldeliga för att vi skulle bära en sån till kassan..!

Mormor, som gillar att steka plättar, skulle få en STEKPANNA för såna!

Morfar skulle få en HOCKEYKLUBBA. Såklart! Morfar = hockey!

Fanny skulle passa i ett ROSA HALSBAND!

Farfar, som är fiskare, skulle få en ny HINK att ha den nyfångade fisken i!

Farmor, som gillar att laga mat, skulle få en KOCKMÖSSA, för det är det enda som fattas i hennes kök!

Hannes och Jonna skulle få varsin TRAKTOR! Seth antar väl att hon tar efter brorsans stora intresse..!

Leo skulle få en BOK.

Hugo skulle få en WOODY-fígur (från Toy Story-filmerna)!

Morbror Crille skulle få en FILM!

Moster Carro en PEPPARKAKSDEG!

Moster Josse skulle få en BULLDEG!
                                                         Bytt är bytt..? 

Granen står så grön och grann i stugan..!

Publicerad 2011-12-11 19:38:14 i Frida berättar...,I år fick jag ta över mormors gamla gran, och det var riktigt en fröjd att öppna lådorna med julgransbollar och pynt! Så fina! Så speciella! Seth njöt i fulla drag över varje grej och studsade glatt upp och ner när vi var klara med hänga upp allt!

Nu känner jag också att nedräkningen kan börja på allvar! Tre arbetsdagar till veckan, tre till innan jul och sen samlas familjen i två hela dagar! Mys på hög nivå!

Lilla julfesten - check!

Publicerad 2011-12-06 20:51:42 i Frida berättar...,Till skillnad från sin mamma, sjöng Seth inte märkvärdigt mycket under sin julfest ikväll, men vi tror att han tog en liten ton i alla fall! Han hade då lite moves inlärt!

Vi var många runt bordet som fick njuta av dagis-luciatåg och goda kakor!Efter en spännande klappjakt kom killarna tillbaka till bordet för att öppna paketen!En av två blev då sjukt nöjd! (Trots att han inte fick nån sopbil!)Seth hade tydligen (liksom dagis-bästisen Benjamin) önskat att julklappen skulle innehålla något med Star Wars...

Men lagom till läggdags var Toy Story-pusslet riktigt intressant ändå!
Kan bli en kul aktivitet för Seth på vår lediga dag imorgon!

Ps. Viviann, du får gärna komma hem snart och hjälpa Seth att lägga det..!Tack för ikväll, alla! Mysigt!


Mer jul blir det med julpussel i Byske på lördag, riktiga luciadagen till veckan,
JULTON i Kågekyrkan nästa helg och sen är det rakt på lilla julafton
och sen 24 december! Det går fort nu!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela