Frida & Seth

Grattis mamma!

Publicerad 2010-05-30 10:06:15 i Frida berättar..., Jag vill passa på att gratulera den närmaste familjen och dess viktigaste personer..! 

                                                              (Just idag iaf!)Mamma, mormor, Josse, Carro, Ida och svärmor!

Igår startade min EGO-helg!

Publicerad 2010-05-29 17:46:13 i Frida berättar...,

Jag fick ut det allra bästa ur en fri och ledig eftermiddag/kväll igår! TOKROLIG shopping med Jottan (trots att jag inte köpte nånting) med efterföljande middag på restaurang och BRA biofilm med Erika, fredagen avslutades med en KUL pubrunda med en massa MYSIGA tjejer!

Bilderna visar när jag å Jottan tog mod till oss och provade hela FEM plagg var i på Gina Tricot (ett av dessa var ett FUL-plagg som den andra fick välja ut åt en...)! Det hade ju kunnat bli succé eftersom man är så feg på att ens prova kläder man inte är van vid annars, men vi valde ut så rent jäkulst hemska byxor åt varann att de fick åka tillbaka direkt på galgen!

        
                              Jag i lack-leggings..! Uuuuääähhh!

                    
Jottan köpte fin-fina kläder! Hennes FUL-byxor fick inte förevigas på bild!

          
                            Idag åkte vi på vårt första kosläpp!

Kossorna var väldigt lugna till en början, men efter ett tag började de nog "känna livet i sig" som de säger i Madicken-filmerna!

 Josse å Jottan!

 Hannes!

 Jottan!

 Ebba!

 Anna å Seth!

 Småkalvar!

Nyss kom Patrick hem från Biltema och jag ska strax krama Seth hej då för ikväll och åka ner till Anna för att ta en låååång dusch innan vi åker vidare till Lotta! Jag är så trött att ögonen inte vill va med längre snart, men jag hoppas att en varm avspolning ska göra susen mot min trötthet! Det är så efterlängtat med en riktig tjejhelg att jag inte kan missa nåt!

Imorgon väntar jobbet efter tre dagar ledigt. En annan helg får jag väl ta mig tid att träffa karln också..!

Två stjärnor på bild!

Publicerad 2010-05-29 17:27:31 i Frida berättar...,

Oj, oj, oj vad vi har hängt med polare under dessa dagar jag har varit ledig! Leo och Carro två dar i rad liksom Anton och Benita, lunch hos Alma och Anna har vi hunnit med och idag var Anna och Jottan med hela familjen här på fika! Efter fikat med dem idag blev det fika igen då faffa´s kom förbi med två skitsnygga tröjor till Seth! Tack för dem!

Här är bilder från när Seths kusin Leo var här på playdate i veckan!Nu är den beställd!

Publicerad 2010-05-27 21:22:10 i Frida berättar...,


Nu ska jag bli massör även på min lediga tid!

Jag har spanat in vår sovstuga som massageställe...skulle ju bli perfekt!

Hittade denna bänk på Ellos och jag hoppas att det är ett bra köp! Men man kan ju aldrig vara säker! Hade en femhundring i rabatt så det var bara att slå till kände jag!

Men vill nån hjälpfinansiera den vet ni ju vart jag bor...boka in er för massage!

Älsklingen min!

Publicerad 2010-05-26 22:47:15 i Frida berättar...,

Det smusslades och viskades på dagis när jag kom för att hämta Seth idag...

Han hade fått göra en Morsdags-present till mig!

Så himla fin!Han var så glad och stolt att han målat (gåla) och hans fröken berättade att när han färglagt ramen klart visade han upp händerna och sa att han fått GULT på sig!
Jaja, nu kan han färger också!

Inlägg från FB igår morse;

"Seth har lite svårt att säga svenskans "igen" (en gång till)... Men han har hittat det mer internationella sättet att uttala det - "again"! Jag blev värsta impad! Knappt tre år gammal och redan engelskspråkig!"

Men nå så...

Publicerad 2010-05-26 22:37:13 i Frida berättar...,

Det är ingen idé att ens tänka på att gå och lägga mig nu...min rygg smärtar igen! Oj, oj, oj vad ond den är!

Stolpillrena som läkaren skrev ut hjälper icket. Bara att uthärda ett tag till antar jag... Väntar på remissen för gallröntgen, men jag är rädd att den inte ska visa nåt nu då medicinen inte biter på den här smärtan.

Jag fick räkningen för akutbesöket hemskickat igår också, vilken besvikelse det var... 300 spänn för några petningar på ryggraden...

Den nu ganska vanliga rutinen är att anfallen varar i ca två-tre timmar. Ikväll kände jag den första molande värken komma under körövningen så jag kanske är smärtfri om ungefär en timme max.

Förövrigt är jag ledig nu tills på söndag afton! Det känns toppen! Nu skulle det bara sitta fint med fint väder också! Jag har tänkt ta en riktig ego-helg och umgås med vänner på stan på fredagkväll och sen åka ut till Lotta i ny-huset i Bureå på lördag för att se Eurovision tillsammans med henne och Anna! Det känns allt lite galet att vara borta så mycket (!) men Seth kommer ju ändå knappt att märka att jag är borta och Patrick får tre kvällar för sig själv i lugn och ro!

Kommande dagar i korta drag:

Torsdag: LEDIG! Städdag! Möte på banken 15.00.

Fredag: LEDIG! Lekparksdate på fm! Stan/bar-häng på kvällen!

Lördag: LEDIG! Kosläpp i Frostkåge 12.00! Mot Bureå efter middagen!

Söndag: Hoppas på nån kul aktivitet med familjen innan jobbet väntar 14.30...

Måndag: ...12.00. Andra omgången av benvaxningen direkt efter avslutat pass! (Ja, så mycket var det! Ha, ha, ha!) 

Tisdag: LEDIG! Seths dagis har sommarfest på afton!

Onsdag: LEDIG!


Mycket roligt att se framemot! Det känns genast mycket bättre!!

Elin!

Publicerad 2010-05-24 21:26:23 i Frida berättar...,

Jag är ledig onsdagkväll och hela torsdag denna vecka till exempel!

Sen är jag ledig lördag också och då var jag sugen på att kolla in detta:


NU ÄR DET DAGS ATT SLÄPPA KORNA PÅ BETE!29/5 12.00 i Frostkåge

Loppis kl. 11-14 och fikaförsäljning (varmkorv, kaffe och glass)

"På många ställen i landet öppnar LRFs medlemsföretag sina gårdar när de ska släppa ut sina kor för säsongen. Anledningen till att gårdarna öppnar för kosläpp är att dela med sig av den livsglädje och kraft som finns i ett lantbruk och göra det svenska jordbruket mer levande för människor.

Att se kor släppas ut för våren är en underbar upplevelse. Korna har spring och språng i benen när de släpps ut för första gången på månader.


– Det är verkligen en upplevelse att se glädjen hos korna när de får komma ut i hagarna efter vintern. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att få uppleva ett av de riktigt stora vårtecknen, säger Jan-Erik Noord, ansvarig för medlemsfrågor på Norrmejerier."

Sommarfrissa!

Publicerad 2010-05-23 19:53:42 i Frida berättar...,

När vädret är så fint att det tillåter en att vara ute hela dagarna (med keps på för solens skull) kändes det som att  det nu var läge att klippa till frisyren på sonen för att undvika den direkta värmen som skapas på ett litet huvud på en sån aktiv kropp..! Det gick inte smärtfritt (grin, grin...) men som Meta sa "det blev väldigt fint efter förutsättningarna ändå"!Rätt fin skillnad från förut..?

Mobilbilder!

Publicerad 2010-05-22 18:33:09 i Frida berättar...,Med anledning av kommande klädbytardag i sommar vill jag bara visa hur populär en sån dag kan vara när det gäller barnkläder! Här är kön (en liten del av den) från bytardagen på Travet för nån helg sen! Det var otroligt mycket kläder och grejer därinne så jag tror nog att det räckte gott till allihopa som kom dit!Efter min rusning bland skor, byxor och shorts åkte jag och Seth till Barnens Hus! Han var inte alls blyg därinne utan samlade på sig allt möjligt och bar runt på - "Seth haaa den" sa han efter varje fyndad leksak! Jag lyckades kollra bort honom när vi närmade oss kassorna och allt han fick med sig hem var en verktygslåda som jag själv valde ut åt honom!

Vem är med..?

Publicerad 2010-05-20 20:42:56 i Frida berättar...,

Dags för fikabuffé igen?!?

Jag tänkte även att vi skulle samla ihop våra avlagda, utrensade kläder och låta alla dyka ner i högarna för att hitta nåt gammalt plagg från någon som blir som nytt för en själv! Själv har jag tre-fyra Ica-kassar med kläder som jag inte längre själv vill ha/inte kan ha/aldrig passat i...FIKA med tillhörande KLÄDBYTARDAG!

Passande datum, någon?

Ingen dum ledig måndag!

Publicerad 2010-05-17 20:57:44 i Frida berättar...,

Jag känner rent hur det hettar i ansiktet nu efter hela dagen ute!

Sommar, sommar, sommar!

"Seth vill geller giin...Seth GUUUTE" har han grinat om man försökt få in honom i huset för mat, dricka eller blöjbyte!

Anna kom efter lunch och vi spenderade dagen på en filt på gräsmattan och med en tur till Kåge-grillen!

Bara, bara sommarkänsla! 

Söndagslunch i stugan!

Publicerad 2010-05-17 20:56:48 i Frida berättar...,

Här kommer bilder i rasande fart från stugbesöket igår!

   

Varma mackor gräddade direkt på elden! Alla blev mätta och belåtna!

    
 
 
  

Pysselhörnan!

 
 

Fikapaus!

 

Kusinerna har inte större leksaks-fodringar än detta..!
Ett långt rep runt en tunna kan räcka hur långt som helst!

Imorgon är det premiär!

Publicerad 2010-05-15 21:54:45 i Frida berättar...,Söndag - dags för årets premiär-tripp till stugan i Yttervik med småkusiner och varma mackor-lunch! 

Bilderna här är ifrån förra årets premiär - 25 maj - men det har ju verkligen varit toppenhärligt väder idag så det är klart att vi måste passa på och starta "sommaraktiviteterna" tidigare nu i år! 


Seth, 1 år och 10 månader.

Utelek är det bästa!

Publicerad 2010-05-13 11:21:06 i Frida berättar...,

Utvecklingsamtal på dagis i tisdags. "En alltid glad och arbetssam kille som älskar att vara ute och leka"! Det låter som att det stämmer in precis! "Äter bra och snabbt så han får springa ut så fort som möjligt! Han gillar att cykla, leka med tågbanan, bygga med lego och sitter länge med lek-degen och bakar"!Igår kom familjen Lindström/Johansson på besök på afton! Vi bjöd på kaffe och glass utomhus och det börjar kännas som att sommartiden med uteservering dagligen snart är här! Nu fattas bara mer värme och att de sista snöhögarna ska försvinna!

 

Grattis Rickard!

Publicerad 2010-05-11 08:08:31 i Seth berättar...,

                                                          Farbror/fadder Rickard fyller år idag!
 

         

Nu kan man snacka dagavill..!

Publicerad 2010-05-09 21:57:23 i Frida berättar...,

Måndag och tisdag är som vanliga dagar fast imorgon är ändå som en helgdag för mig eftersom jag har ledigdag då jag har arbetat idag ifrån igår. Onsdag blir som en fredag eftersom det är en röd dag dagen efter och torsdag blir då som en söndag när många är lediga (dock inte jag) men dan därpå är vi tillbaka i den vanliga lunken fast det är ändå rätt ok för det råkar ju vara kortdag på jobbet och fredag på rätt dag! Lördag har sin givna plats näst efter den officiella mysdagen och ska spenderas på arbetet och på söndag är jag ledig igen så den känns himla fin!

Alltså, så går hela veckan!

                       
                                

                  

Onsdags-playdate!

Publicerad 2010-05-05 16:38:32 i Frida berättar...,Vi blev bjudna på lunch efter leken! Leo är en riktig hejjare i köket!

Värsta goda våfflorna - med glass och HJORTRONSYLT!Mormor kom också förbi!

Sen vi kom hem har vi bland annat fejat och krattat löv!

 

Nu står moussakan i ugnen - mmmhhh!

Sen var det roliga slut... Ledigheten är över...
Resten av veckan ser ut som följer;

Torsdag: Jobbar 7-15

Fredag: Jobbar 7-15

Lördag: Klädbytardag 9.00. Maskerad på Barnens Hus 12.00. Jobbar från 14.30...

Söndag: ...till 15.00!

Tisdagsrapport...

Publicerad 2010-05-04 20:32:03 i Seth berättar...,

"Idag var mamma ledig med mig hela dagen igen! Värsta bra, för då fick jag cykla mer, skotta snö och köra min lilla röda traktor på gården!Jag tog ett bad sen för jag blir så himla svettig av allt hårt arbete på tomten!

Mamma och pappa pratar om att slänga ut mitt badkar snart och sätta in en duschvägg...men det kan ju inte jag simma i..! Hur tänker de då..?
Jag tog lite kort med kameran sen åsså bad jag mamma rita MÅNGA traktorer på mina ritpapper - många traktorer med både skopa och släp!På kvällen åkte jag och mamma och lämnade Tilde till min gamla dagisfröken (gamla, as in före detta)... På hennes gård fanns en STOOOR traktor! Den var jättefin!Här matar jag traktorns skopa med grenar som jag hittade på marken!

Sen fick traktorn en kram av mig när vi skulle fara hem!På vägen hem svängde vi in hos faffa´s igen för att visa upp hur fin Tilde blev efter klippningen! Där hade jag ju redan hängt ett tag och lekt med traktorerna och kastat boll med farmor medans själva hund-trimningen skedde, för Tilde blir så lätt hispig om man tittar på..!

I bilen sen på väg hem berättade jag för mamma att jag var GÖTT, och det tyckte min mamma var bra! Jag tror hon är lite trött efter idag också..!

Många traktorer under en och samma dag kan göra det med en
!"

Cykelsäsongen är här!

Publicerad 2010-05-02 21:14:28 i Frida berättar...,Seth fick sin allra första cykel idag! Han var helt överlycklig och skrattade så ljuvligt härligt när man puttade på honom och cykeln fick fart! Det tog inte lång stund så hade han kommit på grejen med trampet också! Vilken underbar känsla! Att få "syttla gälv" på sin "syttel" med fina "gäck" och "gälm" på huvudet!

Nu behöver jag inte längre fundera på vad vi ska fylla mina tre ledigdagar med i veckan..!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela