Frida & Seth

Då var den gjord..!

Publicerad 2012-05-31 19:55:36 i Frida berättar...,

Operationen gick som den skulle. Nätet över hålet sitter nu där det ska och det är nu extremt viktigt att det får växa fast och allt läks som planerat. Då är det klart att man blir lite nojjig då vattnet fastnar i vrångstrupen under middagen och man tvingas tokhosta för att få luft..! 
                                          

Klockan åtta imorse somnade jag efter att ha fått narkosmedicinen insprutad i armen... Halv tio kollade jag på klockan på uppvaket och kände mig så trött som aldrig förr... Vid elva vaknade jag till igen och kunde känna att jag skulle ha krafter till att komma mig hem idag ändå...

Rickard skjutsade mig hem i en hastighet som han troligtvis aldrig legat i... Tack för det!

Från ett-tiden tills att middagen serverades av Patrick vid fem har jag legat pall i soffan och känt mig oförskämt bra i magen! Först när jag började vara uppe och gå lite försiktiga steg nu i afton blev jag medveten om att de skurit i mig...aj...aj...men riktigt uthärdligt! Kommer att bli ett par riktigt jobbiga veckor nu om det håller i sig så! För så här låter mina restriktioner;

2 veckor totalt lugn, så nätet får en chans att växa sig fast. Inga matkassar, inga hundkoppel (tur att vovvarna kan gå utan stor del)...
Efter 3-4 veckor kan jag börja om med mina hurt-puls-promenader/jogging, så länge det inte sliter och drar i såret.
Under 6 veckor - inga tunga lyft.
Efter 2 månader kan jag typ börja på gym!

Bättre än väntat med motionsprognosen! Det känns toppen! Det här nätet ska hålla för allt nu när det väl sitter! Känns bra att magen får komma typ i ursprungsstabilitet! Men som sagt, de två första veckorna kan bli jobbiga för redan nu har jag hunnit va lite rastlös här hemma..!

Imorgon får jag ringa chefen och prata om min sjukskrivning som nu på papper är fem veckor...en vecka mer än vad vi planerade i sommarschemat... Detta innebär att jag kommer att jobba en fredagkväll vecka 27 och sen två journätter vecka 28 (Patricks första semestervecka). Vecka 29 börjar min semester och det blir troligtvis då som vi åker på nån kortare tripp...campingstuga nånstans..? Vecka 30+31 är ju jag och Seth ensamma under Patricks arbetsdagar... Vad har ni för semesterplaner?
                                                                    
För övrigt... 

...poppar Seth järnet till Davids "Shout it out" på min mobiltelefon och han har till och med börjat sjunga med lite i låten..! Det är coolt!

Tjejerna våra sover över i Kusmark och Meta säger att de har önskat att få bosätta sig där permanent, så bra de har det på pensionatet på Jörnsvägen..!

Jottan har hittat Riga-resa sista helgen i augusti åt oss och karlarna, men det krävs visst lite peppning/övertalning/mer pengar på kontot för att min blivande make ska vilja hänka..! Men skönt vore det!

Då var det dags igen...

Publicerad 2012-05-30 20:35:00 i Frida berättar...,

Allt checkat nu inför operationsdagen imorgon. Nya dagistider bokade, hundvakt fixat, hämtning från lassa klar, gräset klippt och det värsta är räfsat på gården, huset är idag städat ordentligt helt igenom och inför-operation-dusch nr 1 är just gjord!

Kallelsen till kirurgavdelningen kl. 7.20 imorgon ligger i väskan. Vid förra operationen var jag klar på fem timmar, så vid halv ett tiden imorgon räknar jag med att vara på väg hem för att sova än lite till efter sövningen..! 

Under de första dagarnas liggläge väntar en hög bunt tidningar att läsas, Boxern är fylld med nyinspelade tv-program och jag kan känna lugnet i att alla golv är skurade nu!

Å fatta känslan att ta hem sina jobbarskor för flera veckor och tvätta upp joursängkläderna på jobbet idag...dit ska jag inte på en hel månad!

En månad som innebär mycket vara stilla, inte jobba hårt, rastlöshet (?), att sommaren startar på allvar och att spänningen och väntan ökar på att våra nya bebisar i familjen ska komma vilka dagar som helst! 

Kan hända att de anländer båda två på brorsans födelsedag imorgon..! Grattis i förskott, Crille! Det vore ju en häftig present! 

Mina sjukor...

Publicerad 2012-05-25 21:41:57 i Frida berättar...,

Det är ju inte en dag försent att värmen kommit nu! Man är så ovan ljumma vindar att man slås av det varje gång man går ut - att det har blivit sommar! Allting går fort! Från en dag till en annan blir det allt grönare och större blad i rabarberna och premiären för gräsklipparen är snart här och vinterskorna är bortrensade från skostället och jag har köpt nya krattor och man kan lätt hänga ute på gården en heldag fast jag går alltjämt runt som en zombie...för det är fullt av pollen överallt och jag tål inte det gröna gräset eller träden eller blommorna eller djuren..!

Note to self; köp ny och mycket bättre allergimedicin som hjälper mot rinnsnuvan, nästäppan, nysningarna, de vattniga ögonen och den kollosala tröttheten, allt det som mina nuvarande tabletter inte klarar av! 
                                                                             

På tal om sjukdomstillstånd och så...nu är det en vecka kvar tills operationsdagen! Nu ska bråcket lagas! Men det gäller att ligga i inför kommande sjukskrivning och ordinerande att bara vara still! För efter en vecka eller så, när det akut onda i magen har lagt sig, då kan det vara svårt att ha fingrar som kliar att få hugga i med nåt jobb härute! Så nu ska det krattas och räfsas och fixas jord och planteras och köpas förvaringslådan och inhandlas tidningar och lånas böcker så att jag kan ligga så pall det bara går i juni!

Hängmatta också kanske..?

Trevlig helg på er!

Publicerad 2012-05-25 15:27:14 i Frida berättar...,En sådan ska vi ha! Med början när som helst då Patrick kör in på gården! Då packar vi in oss i Saaben och kör till Byske för grillning och firande av Jonna ett år!


Jonna går för fullt nu och är en riktigt trevlig bordskamrat - hon snackar på, har god aptit och gör roliga ljud med tungan!

Bra start på helgen!

Sköna maj..?

Publicerad 2012-05-20 21:35:43 i Frida berättar...,

                 
                                                                     
Efter en Kristi Himmelsfärds-långhelg fortsätter jag med ledighet även imorgon för att vara riktigt mallig! Skönt att inte behöva till jobbet imorgon heller... Mycket vill ha mer när man väl fått känning av ledigheten...trots rätt supertrist väder överlag... 

Men snart blir det mycket tid hemmavid, då det nu är elva dagar kvar till operationen av bråcket. Jag har mailat kirurgavdelningen för att dubbelchecka lite inför min sjukskrivning, för arbetet med sommarschemat på jobbet är ju lite beroende av hur min frånvaro kommer att se ut. Om inget nytt kommer fram verkar jag ska jobba från Festival-helgen och två veckor framåt...sen börjar jag semestern!

Inför den ledigheten har vi egentligen inget inplanerat. Tillsammans har vi uppdelad semester i år med bara två veckor samtidigt och de infaller med typ två veckors mellanrum... Vill vi åka bort ett par dagar ihop blir det antingen i mitten på juli eller veckan efter Seths födelsedag! 

                               

Jag hoppas få tid för en liten plantering i sommar i alla fall! Jag har aldrig känt suget förut, men tack vare inspirationskällorna Jottan och storasyrran så ska jag banne mig testa att odla lite hemma på gården! Jag tänker jordgubbar. Jag tänker sallad. Jag tänker gräslök och persilja. Två pallkragar, litet och nätt trädgårdsland sådär. Kan bli mysigt att plocka och äta direkt!

Medans jag fortsätter drömma mig bort i sommarplaner ser min kommande vecka ut såhär;

MÅNDAG: LEDIG! Seth ska på hörselkontroll.
TISDAG: Jobbar natt från 12.00...
ONSDAG: ...till 15.00!
TORSDAG: Ännu ett jourpass...
FREDAG: ...där jag sen åker hem med fredagsmyskänsla!
LÖRDAG: Tydligen marknad i Kåge...det måste vi kolla in. Tjejfest här i Ersmark!
SÖNDAG: Ser ut att bli en solig dag!

Å däremellan ska nyttigheter ätas och promenader tas! Peppen inför beach 2012 fortsätter via Facebook och imorgon är det dags för vägning nummer två..! Jag hade en alldeles jättebra förstavecka med en viktnedgång på 2,4 kilo, men inför vågen imorgon är jag inte alls lika kaxig...

Men jag håller tummarna!

Första idol-konserten!

Publicerad 2012-05-15 20:09:32 i Frida berättar...,Seth var märkbart tagen av David Lindgrens framträdande på CK i afton, han fick stora glittrande ögon när han dansade och sjöng - vilken grej! Häpptigt!

Vi åkte ner med Carro och Leo och killarna gladde sig hela vägen ner till stan! Tänka sig, David Lindgren! Leo köpte signerad skiva och var himla nöjd! När Seth sen sa i bilen att han också velat ha en skiva tyckte vi att han kunde önska sig den i födelsedagspresent. "Ja, Seth! Önska dig en egen! Då kan du spela den hemma så slipper du komma hem till mig hela tiden!"

Så klart passade jag på att shoppa lite på stan också, nyavlönad (Patrick alltså) och allt! Cool keps till Seth plus ett par vindbyxor åt han och ett par mjukisbrallor till mig!Hemmavid väntade två mys-tjejer med husse på att vi skulle komma hem!

Best-friends-forever!


Jomenfaktiskt!

Publicerad 2012-05-12 20:27:24 i Frida berättar...,Garaget blev trim-tillhåll idag och jag höll för allt vad det gick! Höll i Tildes skägg och svans och ben så svärmor kunde jobba med pälsen! En hel del underull på kroppen rakades bort, 3 mm:s-skär uppe på skallen och se hur hennes vackra ögon kom fram nu!

TACK
för hjälpen, Meta!

Känns bra att ha sparat in en niohundring nu, speciellt såhär i slutet-av-lönen-dagarna! På tisdag kommer nya pengar in på kontot och det bränner redan i spenderar-knutarna!

Just nu vill jag gå och köpa;

 
Allergitabletter!


Ute-förvaring!


Målargrejer till listerna i köket!Nyttig mat! Här ljummen potatis- och tonfisksallad, recepttips från ICA!

Inför sommaren har jag och två andra tjejer startat en Facebook-grupp där vi peppar varann att komma i bättre form till semester- och badsäsong! Det är riktigt kul att ha det forumet att dela med- och motgångar i! Sockersug har varit största hindret för oss såhär i början men jag hoppas att första vägningen efter starten ska bli en positiv sporre!

Så nu är det points jag räknar igen och jag kan med all säkerhet konstatera att jag överträtt veckoransonen redan, för i måndags slängde jag mig in i vikttävlingen utan en väl förankrad idé om diet... Lärd av misstaget att improvisera en viktnedgång med diet-tänk från en massa olika håll fortsätter jag nu målmedvetet på viktväktarvis! 


Träningskläder!

Nog känns det mer peppande att he sig ut i nya, fina joggingbrallor..!Klipptid hos frissan!

Vårtrimmet!

Publicerad 2012-05-09 18:26:23 i Frida berättar...,En trimning på hundsalong inklusive kloklipp, bad och föning under 2,5 timmar går på 900 kronor.Resultatet är super!

Så mjuk och go!Men imorgon är det Tilde som sätts under trimmern hemmavid! Man blir ju ruinerad annars med två vovvar som ska snaggas både vår och höst! Håll tummarna bara att det inte ser för taskigt ut när jag är färdig med henne!

Oooojäääädrar!

Publicerad 2012-05-09 18:16:52 i Frida berättar...,

Idag trodde jag att bråcket skulle explodera inuti mig! Mitt under jobbkursen på polishuset vred det till i magtrakten och inom nån minut låg jag på golvet och försökte andas mig igenom smärtan! Outhärdligt! Så jag fick skjuts till akuten på en gång utan nån färg alls i ansiktet och under bilfärden blev jag genomblöt i svett och det kändes inte som att vi skulle hinna fram innan jag bokstavligen skulle spricka! Samtidigt vet jag ju av erfarenhet att en del medicin som de kan ge en där uppe bara gör saker värre ibland, så det var väldigt tudelade känslor där ett tag! Väl framme vankade jag av och an i väntrummet med min kölapp i fast grepp...men bara för en liten stund... Rörelserna fick allting att falla på plats igen därinne i magen och en stor lättnad drog igenom mig... Då blev det strax såklart min tur att komma in till undersökningsrummet.

Det är bara två dagar sen jag fick kallelsen till operation av bråcket, så jag är mentalt förberedd på att jag ska in på lassa den 31 maj, men snabbt fruktade jag en akuttid idag då smärtan stegrade så från 0 till 100... Nu fick jag åka tillbaka på kurs efter att en läkare klämt och känt på magen och konstaterat att allt verkade bra. Och nu vet jag också att om det händer igen innan operationsdagen är det bara att härda ut en dryg halvtimme och snurra runt och hoppa så går det nog om...
                                                            

          Operation om tre veckor innebär sjukskrivning hela första sommarmånaden..!

Om ordförråd...

Publicerad 2012-05-09 17:50:08 i Frida berättar...,

Tillsammans med sitt allra ljuvligaste bubblande skratt har Seth också ett riktigt härligt ordförråd som han använder flitigt och gärna vill fylla på! De senaste orden jag gett och fått förklara för honom är "rackartyg" och "pickalurven", så ni förstår att han avancerat en hel del sen han var ett år och mest gick runt och pekande lät typ "äädä?"..!

                          
4–5 år

Barnet börjar vid denna ålder tala rent och med fullständiga satser. De har ett ordförråd som ligger på ca 1500-2000 ord. Det är under denna period barn är som mest språkligt aktiva och frågor som hur och varför når sin topp då de vill kontrollera sina egna formuleringar. Barnet både kommenterar och talar mycket, nästan hela tiden under sina aktiviteter. Vid denna ålder gillar de även lekar med ord och rytm och att använda svåra och krångliga ord är intressant. Barnet har även lärt sig att bemästra språket så bra att de kan använda det samtidigt som de håller på med olika aktiviteter som t.ex. äta. 
                                                                                                                                              (Wikipedia)

Vad kan föräldrar göra för att stimulera sitt barns språkutveckling?

  • Lyssna uppmärksamt på sitt barn.
  • Läsa högt för barnet, samtala om bilder i böcker.
  • Låta barnet återberätta en film, en bok eller en upplevelse.
  • Sitta med vid TV:n och förklara och kommentera.
  • Samtala och diskutera med barnet, utbyta erfarenheter.
  • Lära barnet sånger, verser och ramsor.
  • Kom ihåg att barnet ska både tala och lyssna.
  • Lyssna mer på vad barnet säger än hur. 

                         

Seth är väldigt lätt att förstå, men en del ord kan behöva förklaras... Eller i alla fall behöva skrivas ner här för att kommas ihåg bara! Seth har egna uttal/sätt att säga ord som;

Gortscharande = fortfarande
Häpptigt = häftigt
Geva = bli/blir

Grattis Jonna!

Publicerad 2012-05-07 09:28:35 i Frida berättar...,

                                         
         

Ett högtryck kommer idag att ligga över Norra Byskeby då våran solstråle Jonna Vikström fyller 1 år! Det ska firas med släkt och vänner, tårta och paket.
Stora och många grattiskramar från storebror Hannes, mamma och pappa.

KLIRR!

Publicerad 2012-05-04 10:10:06 i Frida berättar...,

Först blir man lite skeptisk när sonen och hans kompis kommer på cyklarna och säger att en vuxen där borta är arg på dem... Vad menar de? Vad har de gjort? Vad har hänt? Seth höll sig till samma försvar då han upprepade "jag vet inte" på alla följdfrågor om hur och var och varför... Sen blir det lite komiskt då kompisen hans oskyldigt påpekar att det då inte berodde på att de hade krossat några fönster..!

Då faller poletten liksom ner lite..!

Patrick gick ut för att undersöka saken närmare och när han kom in med ett "nu vet jag allt", då brast det för sonen som började störtgråta och må riktigt dåligt över att...de kastat sten och haft sönder fönster på den gamla fläktfabriken här bredvid..! En äldre granne hade tagit dem på bar gärning och skickat hem dem för att berätta allt för sina föräldrar! När gubben frågat Seths kompis vad hans mamma hette hade han fått ett skakigt "Birgitta" till svar..! Antingen försökte han komma undan lite anonymt sådär, men troligtvis var det mer grannens hörsel det var fel på...

Genast man sedan förmanat och sonen erkänt allt och direkt självmant velat gå direkt upp i säng för natten känner man "men stackars lill-hjärtat"..!

Första partners-in-crime-incidenten, första pojkstrecket! Aj, aj, aj...


                                                   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela