Frida & Seth

Paus på landet...

Publicerad 2011-05-12 20:36:09 i Frida berättar...,

Att vi la alla STORA sommarprojekt på hyllan ett tag känns verkligen hur bra som helst nu! Det får bli en sommar med inriktning på ledighet och avslappnad stil för oss, istället för köksrenovering! Bra där, liksom!

Med hus går man hursom aldrig sysslolös och det känns lagom med målningsarbetet som är kvar, lite gräsklippning och kanske en ynka blomplantering! Det får vara bra så.  

I ett hus töms ändå aldrig diskmaskinen av sig själv, tvätten hängs aldrig mystiskt upp utan vår medverkan, gräs och grus som dras in av barfota sommarfötter och tassar lägger sig aldrig självmant under dörrmattan - sånt får man sopa på plats med egen kraft! 

Jag längtar så till sex veckors semester med endast (fast ändå håhåjaja liksom) den vanliga städningen och handlingen i ett hus där alla golv ligger på plats hela sommaren och möbler på rätt ställe i rätt rum! Skönt att kunna bara vara hemma! Det var skitjobbigt i fjol då man gick runt och stirrade förbannat vardagsrummet i håligheten när hela grunden låg öppen och byggdammet och gipsskivorna låg och bara tog emot suckar och otrivsel varje gång jag sneglade åt deras håll... Då, förra sommaren gick det inte ens att njuta ordentligt av ett mord i Midsumer i soffan, för soffan stod malplacerad mitt i köket i en slags compact-living-situation som gjorde att det kröp i kroppen på en..!

Härligt, härligt med en paus! Semesterledig i ett helt hus med ett vardagsrum för soffhäng och ett kök för köksaktiga aktiviteter! Lycka är visst att få använda sina rum till vad de är ämnade till i planlösningen!

Köket har dock fått en uppgradering idag i och med vår nya luftvärmepump! Vi slog bort tankar på jordvärme och fick till ett betydligt billigare installationspris en tingest på väggen som ska kunna förse oss med både värme och svalka! Det känns helt rätt.

                         

Men köksgolvet ja...

Min önskan är ju att byta ut det ljusbeige/fulbeige mot det bruna/snyggbruna som vi har i övriga rum på nedervåningen... Kan inte släppa tanken på att lyckan vore ännu så mycket större i sommar, eller typ nu, om jag satte in ett nytt sånt... Nu är kontrasten mellan rummen på nedervången väldigt markant, men tänk bara vilken helt rätt och riktig och naturlig övergång det skulle bli mellan dessa rum om de bara satt ihop i likadana golv hela vägen..! Å hela köket skulle få ett lyft, jag bara känner det på mig!

                                          
                                                      Illa harmoni nu...


                                                    Gilla harmoni istället!

Kommentarer

Postat av: jottan

Publicerad 2011-05-12 21:10:05

Bra inlägg!!



Det kommer att bli så jäkla bra när ni gör om fast jag tycker ju att ni har ett superfint kök redan som det är.

Allt har sin tid.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela