Frida & Seth

Välkommen hem, Tiffy!

Publicerad 2011-12-20 22:43:33 i Frida berättar...,

Det har varit en lång dag för våra vovvar, men nu är alla samlade under samma tak och vi ska alldeles säkert sova gott inatt!







Vi hade våra aningar, men att Tiffy sklle vara så pass mycket större än Tilde var svårt att föreställa sig ändå! Nu fick vi liksom valp i dem båda - storleken i Tilde och energin och lekfullheten i Tiffy!

Förhållningssättet gentemot hundarna har varit lite svårt... Samtidigt som man vill gosa med en riktigt mysig och kelsjuk ny bekantskap ligger det dåliga samvetet och gnager å Tildes vägnar... Hos oss är hundarna nästan som barn och det gör det hela...tufft..? 

Tur då att jag råkar ha en expert inom ämnet i min bekantskapskrets! Efter att ha sett och lärt av många avsnitt med Ceasar (hundviskaren) har jag nu receptet för en lyckad start för oss och våra tjejer!

Välj att inte visa någon av hundarna så mycket tillgivenhet, så väljer de varandra istället! Annars börjar de bråka om er!

Tilde kommer att studera er och se om Tiffy får mer klappar och hon kommer att snappa upp om ni tycker synd om henne. Tiffy kommer att försöka få er på sin sida och försöka frysa ut Tilde om hon bara kan.

Ignorera dem och låt dem bilda en egen liten hundpakt!

Gå med dem båda på långpromenader i början, bara en själv och hundarna! Då lär de sig umgås och aktivera sig samtidigt  - på det viset blir de enade och jämlika!

Kommentarer

Postat av: jottan

Publicerad 2011-12-21 06:05:02

Tycker att din expertvän låter mycket klok!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela