Frida & Seth

Om städpaket...

Publicerad 2012-06-12 18:56:38 i Frida berättar...,

För att hjälpa motivationen till att städa på traven började vi införa ett städpaket efter utfört arbete på sitt rum för Seth. Han har kommit undan alldeles för lätt htitills och det var dags för lite eget ansvar...

Jag fyndade presenter (mutor if you will) på Dollar Store sist jag var där och det är de grejerna vi använt alltjämt Seth har blivit godkänd för sin städning. Han har till exempel fått festisar, tablettaskar, cd-skiva, ritblock, tatueringar... Han har varit skitnöjd! Det har verkligen varit superspännande att öppna paketen!

Imorse städade han sitt rum medans jag fortfarande låg och drog mig i sängen på morgon. Ingen påminnelse, inga krav...han tog initiativet till att rensa golvet på leksaker själv!

Undrar hur länge paketen ska behövas innan man kan meddela att den enda belöningen man får för väl utfört arbete är själva tillfredställelsen man kan känna när allt är rent och fint..?

                                                   

Kommentarer

Postat av: jottan

Publicerad 2012-06-14 07:37:41

Vi kör på stjärnor här hemma. De jobbar stenhårt på att få stjärnorna!



System går ut på att om man får fem stjärnor så får man bestämma något kul, tex baka, få en leksak, åka till en kompis, bada på edda..

Man får en stjärna genom att göra något riktigt bra som att städa dammsuga bottenvåningen eller hänga tvätten, springa och krama någon ledsen och göra den glad (visa medkänsla), m.m.



MEN om de gör något rikigt inte lika bra så kan stjänorna också tas bort så om Ebba har tre och puttar en vän när de bråkar så meddelar vi direkt att hon hamnade på två igen.



Stjärnorna är bara hittepå utan inget de ser. Men de håller stenkoll.



Fungerar UTMÄRKT!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela