Frida & Seth

Tilde är blödig!

Publicerad 2009-05-06 19:57:01 i Frida berättar...,

                             

För några veckor sen var jag lite nervös att Tilde varit och uppvaktat grann-hanarna här på söder..! På morgon blir hon ju utsläppt för att "do her business" på egen hand och sen kommer hon tillbaka och väntar vid ytterdörren tills hon blir insläppt igen.

Vi väntade länge och väl på att hon skulle börja löpa, men inga blodfläckar hamnade på golven och almanackan sa att det borde vara dags nu... Borde det inte ha börjat än..? Beter hon sig inte lite väl konstigt..? Det är väl snart dags för löpen...när som helst... Det borde ha börjat nu...

Vad kan Tilde ha hunnit göra under sin "morgontoalett"-rutin..? Vickat på svans och rumpa för Eskil och Viitas 2..? Har de också varit lösa..?

Ska Tilde ha valpar..?

Sen började hennes kissblåse-håll bli rejält dåligt. Hon kissade inne i köket, i vardagsrummet, uppe i hallen i tid och otid, men mest nattetid så när man klev upp på morgonen fick man akta sig noga för att inte trampa i nån pöl..!

Till sist började hon komma och väcka upp mig när hon blev nödig, tack och lov! (Fast nog är det jobbigt att måsta kliva upp mitt i natten eller tidigt på morgonen..!) Och tack och lov började hon blöda också!

"I genomsnitt löper tiken första gången vid 7-9 mån ålder, och sedan ca 2 ggr/år, oftast livet ut. Den normala löptiden är ca 3 veckor."

Nu får vi hålla bättre koll på henne så det inte blir nån oplanerad dräktighet!

Fast...visst är de söta de små schnauzer-valparna?!?

                                      

                                    Klicka för att se nästa bild


                                             

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2009-05-06 22:00:19

Tilde skulle gärna få valpa av sig tycker jag. Tänk att kunna veta att Tilde har avkommor runt om i Sverige.. vore inte det härligt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela