Frida & Seth

Vad händer i Karlstad i helgen..?

Publicerad 2008-06-02 16:18:04 i Frida W,

Fredag

19.30 -
"Svenska Typer" Show med "Heja Sverige"-gänget, i Museiparken. Kul!

Lördag


13.00 -
Kåge Motettkör, i Domkyrkan. Det är vi det!

19.00
- Konsert av Augustana College Choir, från Illinois, USA, i Domkyrkan. Kören som är en av USA:s bästa körer består av 70 studenter och leds av professor Jon Hurty. Ooo, fatta coolt!

Att se och göra...

Gamla Fängelset


Fängelset i Karlstad var ett av de första svenska cellfängelserna när det invigdes 1847. Byggnadens arkitektur är inspirerad av det antika Grekland och Italiens byggnadskultur. I de 91 cellerna har det förvarats tusentals fångar under de 121 år som fängelset var i funktion. Fängelseverksamheten upphörde 1968 men i källaren finns det numera ett intressant museum, där du kan se isoleringsceller från olika tidsperioder.

Ingers Karameller

Fabrik med handgjord konfektyr enligt gammal familjetradition sedan 1967. Här kan du handla pinfärskt godis i vår butik, samt se in i fabriken hur vi tillverkar godiset. Vi gör marknadskonfektyr såsom nougat, mintchoklad, marmelad, konfekt, nötnougat, whiskeykola mm. i lösvikt eller i fina presentförpackningar, samt spiral- och polkaklubbor i varierande storlek. Vi gör även klubbor med Er logotype på.

Ve i Väse

Fornlämningar. Vid Ve i Väse finns en av Värmlands tre kända runstenar.

Centrum


I Karlstads stadskärna finns det över 200 butiker av allehanda slag. Här blandas kultur och handel i en mix av allt från stora butikskedjor, inredningsbutiker och skateboardaffärer till små pittoreska butiker med växlande innehåll.

Om du är hungrig och sugen på något gott kan Karlstad erbjuda dig ett brett utbud av restauranger, pubar och caféer. Här kan du hitta alltifrån exklusiva restauranger till trevliga caféer och mysiga pubar. Under sommartid öppnas många uteserveringar längs gågatorna i centrum. Karlstad kan skryta med att vara en av landets mest krog och restaurangtäta städer, så chansen är stor att just du finner ditt favoritställe.

" Room, Standard double" Så här får vi bo...
" Restaurant, Salong Ferlin" Här i salongen kan vi relaxa...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela