Frida & Seth

Intervjun avslutad!

Publicerad 2008-06-23 19:32:04 i Frida W,

Anställningsintervjun var idag! Jag fick träffa chefen plus en tjej till som arbetar på boendet, som började att berätta om stället, hur många brukare som bodde där, personalstyrka och lite sånt. Sen sa de att det var så många "deltidare" på boendet, och att de därför gärna såg att den som får tjänsten är någon som vill jobba hela 100 %. Jag var ju tvungen att vara ärlig och säga att jag trivs bra med att jobba 80%. Bra start...  Men sen resonerade vi fram att man ju kan lägga ett bra schema ändå, nu när man har chansen att styra arbetsveckorna själv ganska mycket, och på så vis kunna jobba fler timmar utan att det känns alldeles för mastigt.
 
Samtalet löpte på bra mellan oss tre, och när jag en och en halv timme senare steg ut ur kontoret hade vi kommit fram till att jag är en lugn, noggrann och glad person som verkligen gillar mitt jobb, trivs med att jobba skift, är motiverad att jobba med yngre människor, tycker att man aldrig ska glömma bort vem man jobbar för, har lätt att komma med egna ideér och ta initiativ och att jag inte är rädd för den gränssättning som behövs i det här jobbet!

Så efter en sån sammanfattning - går det att tacka nej till mig?

Förhoppningsvis ringer de mig på fredag för att ge mig (ett positivt) besked.

Kommentarer

Postat av: Thesso

Publicerad 2008-06-23 19:36:59

Det lät verkligen som att du fått dig en ny arbetsplats!

Men för säkerhets skull så håller jag tummarna ändå.

Postat av: Elin

Publicerad 2008-06-23 20:26:20

Det låter ju positivt i alla fall. Jag skulle lätt anställa dig:)

Ang hästars dygnsrytm så sover de bara några timmar per dygn. De halvvilar som ganska mycket under dygnet. Hästar kan ju stå och sova pga en låsmekanisk i knäna som gör att de inte ramlar omkull som vi människor gör ifall vi somnar stående. Men vissa hästar gillar att sova liggandes. Min ligger gärna på natten. Iaf när han står inne, Nu när han står ute vet jag inte. De följer ju som människans dygnsrytm eftersom de får mat efter den tex. Men nog skulle det bli lite konstigt om man kom mitt i natten för att rida.



Hoppas du blev lite klokare iaf

Postat av: Jottan

Publicerad 2008-06-23 20:53:59

Jag är HELT övertygad om att du har jobbet och jag är superglad för din skull! Det är svårt att slå känslan av att någon tror på en så mycket att de vill anställa en!



Angående till illamående så har det blivit mycket bättre trots att jag har lite formsvackor fortfarande och tvingas ligga på parkeringsfickor och hyperventliera och ibland inte kan behålla maten, men det är verkligen på väg!

Jag känner STOR skillnad. Nu är nästa steg att orka gå på festivalen en timme på dagen och kanske tom våga äta något gott bland folk och långa toalettköer.... jag fasar!

Postat av: Elin

Publicerad 2008-06-23 22:22:25

Nä jag skrattade inte. Om man inte frågar så får man inget veta heller.



Jo jag ska gå både fredag och lördag för en gångs skull. Har alltid jobbat en av dagarna de senaste åren så i år är det fullt ös. Hoppas på goväder.

Kareoke är ball. Men jag får prestationsångest och brukar hålla mig ifrån det så länge jag inte har blivit för full:P Folk tror ju att jag är duktig så då kan jag inte sjunga för det är jag inte. Har inte så brett register.

Men ni får säkert superball.



Postat av: Jottan

Publicerad 2008-06-24 09:42:14

Angående dagis.. förskolan.



Ofta så man kan gå dit före inskolning och visa upp sig och bara säga hej så att man får en liten inblick hur det är. Man brukar sätta av 2 veckor till inskolning och då får man ett datum som man ska komma på första dagen. (Ofta ringer dagis till föräldrarna och presenterar sig samt meddelar när man kan komma.) Man går dit och blir mottagen av den avsvariga för barnets inskolning.

Sedan så visar hon/han förskolan och lite vad som finns att göra där och berättar lite om regler och vad som är bra att ta dit som tex barnvagn att sova i på dagen, extrakläder, extra overall, extra stövlar, extra skor, snutte och tutte om man använder det, lekhjälm (hockeyhjälm som de måste ha på huvudet om det är isigt ute på lekgården).



Sedan får man sitta med barnet och leka några halvdagar. Emil började leka själv direkt så jag satt i en soffa i samma rum och kikade på när han och dagisfröken lekte med bilbanan i tre dagar.

Sedan ökar man på i tid per dag så att barnet får prova att sitta med och äta samt att de får lägga barnet för att ta en tupplur. Det där med maten brukar för det mesta vara lite jobbigt eftersom dagis kanske serverar lite annan mat än vad barnet är van vid, men de lär sig snabbt av de andra och provar på mycket nytt. Det är ju det bästa med dagis, att de små gärna vill göra allt som de större barnen kan och strävar efter det hela dagarna.



Till slut till andra veckan om barnet ser ut att ha det bra och inte tittar efter föräldern hela tiden så låter fröken föräldern gå iväg ca 30 min för att se hur barnet reagerar. Om detta går bra så kan man lämna barnet de övriga dagarna och hämta på eftermiddagen.

Jag lämnade 8 och hämntade 15 i 4 dagar - tänk vad man fick mycket tid för sig själv! Sedan när jag hämtade så berättade fröken precis vad han gjort och hur han haft det samt vad han ätit under dagen. Jag provade gå på stan och satt hemma och glodde :-). Det är som sista friheten eftersom när de börjar på dagis på riktigt så får man ju aldrig vara hemma utan att åka och hämta dem direkt efter jobbet.



Sedan kan det vara bra att köpa såna dära lappar som man kan beställa med barnets namn på som man stryker fast i kläderna eftersom det försvinner mycket kläder på dagis. Förskolan vill att man märker ALLT tom strumporna deras. Allt för att de ska kunna hålla så bra koll som möjligt på alls saker.

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-06-24 10:18:05

På förskolan brukar de sova ungefär mellan 12:30-13:30.

Men ring gärna och hör med erat dagis så att du vet långt innan exakta tider, för det tar ju ett tag att komma in i samma rutiner.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela