Frida & Seth

Mormor...

Publicerad 2011-03-17 19:00:17 i Frida berättar...,


Vår mamma Inga Normark, Skellefteå, somnade in lugnt och stilla på Hökens äldreboende, fredagen den 11 mars, i kretsen av nära och kära. Hon föddes 4 juli 1921 i Finnäs, Norsjövallen, som näst äldst av fyra syskon. Föräldrarna var Eleonora och Alexander Larsson.


Mamma längtade efter att utbilda sig och ”rymde” till Vindelns folkhögskola där hon gick en tid. ”Kunskap är den lättaste bördan att bära”, brukade hon säga.


Hon kom som 20-åring till Petikträsk, gifte sig med lanthandlaren Kurt Normark och skötte sedan tillsammans med honom lanthandeln och postkontoret i många år. Han dog 1995.


Makarna fick tre barn, Bernt (som dog 2006), Anita och Kerstin. Sedan kom barnbarnen, sex stycken, och så småningom hann mamma uppleva glädjen av sex barnbarnsbarn.


Mamma arbetade alltid väldigt hårt, men hade under vissa perioder stora besvär med reumatisk värk. Hon var mycket skicklig i allt handarbete – från textilier och mattor till skinn och metall. Vi har många kära minnen av henne.


Hon var mycket älskad och uppskattad av oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner. Vi minns henne med stor glädje och tacksamhet.


Barnen

Kommentarer

Postat av: Jottan

Publicerad 2011-03-17 21:23:13

Väldigt vackert skrivet om en fin kvinna.

Tycker faktiskt att Seth är väldigt lik henne i ansiktet.

Postat av: Anna O

Publicerad 2011-03-19 19:44:43

Gumman vännen..

Beklagar sorgen.

Hörde att du fick vara med i slutet och säga hejdå, hoppas det var skönt och hjälpte litegrann.

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela