Frida & Seth

I mittersta februari...

Publicerad 2012-02-18 10:21:45 i Frida berättar...,

...gör fint väder så mycket för en! Gör milda grader så mycket för en då man våndats att sluta jobba klockan tolv mitt på dagen för att man vet att man kommer hem till en hus fullt av damm, men man släpper tankarna på städ-idag-igen helt och glatt tar sig ut i stället! Gör solen så mycket för en då hela familjen får skina ikapp tillsammans i den!

Skridsko-Seth in action igår!

                            

Han hade fått några kommentarer på dagis om att han "gårde på isen" (istället för rena skär antar jag), men jag är helt imponerad av honom då detta är tredje gången han står på ett par skrillor! För funkar saker inte på en gång, då kan man det inte. Så har Seth resonerat förut. Samma gäller skidorna som han inte hade rätta balansen på när han testade i fjol. Om man ramlar direkt är det inget man har talang för. Men saker sjunker in och även en fyraåring kan nu inse att det krävs träning för att klara av saker, inga direkta skills kan fodras vid ett första försök!

Seth är väldigt intresserad av bokstäver nu. Han har övat på sitt eget namn (det finaste namnet ever tycker han) länge och vill nu utöka sina färdigheter och frågar efter annat han kan skriva. M som i mamma gillar han till exempel. Han skriver efter ord som man tecknar med stora bokstäver på ett papper.

                                   
                                                          Magar funkar också...

Efter Erika och barnens besök i veckan klurade han ut hur han kopierade detta namn...

                          

En vanlig ledig morgon stiger Seth upp först av alla och slår antingen på tv:n eller så kommer han in på mitt rum och bygger flygplan och bilar av Lego och kör över mig där jag ligger under täcket och fortsätter blunda så länge det går. Att bygga med Lego i alla slags fordons-konstruktioner är bäst just nu, plus "sta-wash" så klart! Influerad av sina dagispolare är det mycket prat om de olika figurerna från filmerna...måste gooogla och se vad de heter...ok, typ Anakin, Yoda och Luke! Andra namn som jag måste nämna är ju så klart Tiffy, som är en riktigt busig hund helt i Seths smak! Pigg och alert, precis som han! Tilde är mest bara sööööt!

                        

Seths top-3 i matväg

Hamburgare
Blodpudding (blodpludding)
Sallad från Icas salladsbar (majs, rivna morötter, pasta, kycklingbitar och lite melon)

                          

Annars flyter dagarna på med många skattkartor som ritas och skatter som letas efter, datorspel sitter han gärna vid och snappar upp mycket otroligt fort på Bolibompas spelsidor! Seth är gärna ute, blir överlycklig när man säger att det inte är kallt ute idag, han gillar att skotta och skotern är en stor passion som han delar med sin pappa!

Få se nu om det blir just en skotertur för dem nu innan det är dags för 3-årskalas i Byske! Hurra för kusin Hannes!


                                                                      Trevlig lördag på er!

Kommentarer

Postat av: erika

Publicerad 2012-02-20 21:37:30

frågade Lilly om hon var kär i Seth, nej svarade hon bestämt. När jag frågade om hon trodde att Seth var kär i henne svarade hon tveklöst JA ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela