Frida & Seth

Trädgårdsskötsel!

Publicerad 2009-05-10 21:14:31 i Frida berättar...,

Mellan skurarna idag har jag säkert lyckats kratta och samla ihop en kubik löv, barr och gräs! Det känns nyttigt och tillfredställande på nåt vis, att hålla igång och att få göra fint på gården!

Patrick har kört en mini-grävmaskin runt på tomten och förberett för ny gräsmatta att bli sådd! Nu återstår bara att köpa lite finare jord och sen strö ut fröerna så vi får en härligt grön yta för Seth att leka på i sommar!

                    

"Jorden ska vara väldränerad under gräset. Det är bäst att göra dräneringen från början. Bästa jorden är mullrik, moig-sandig matjord. Grundgödsla med PK-gödsel och kalk före sådden. Det lönar sig att förbereda noga så att man sedan slipper alltför mycket ogräs. Fräs upprepade gånger före sådden och plocka bort så mycket ogräs du kan.


Den bästa tiden för sådd är på sensommaren, augusti-september. Det går även bra på våren men då måste man så tidigast möjligt, dvs. när temperaturen är stadigt minst 5-6 grader. Längre fram på sommaren får man svårt att passa med vatten i tillräcklig mängd.


Det finns olika gräsblandningar för olika ändamål, fråga i butiken där du köper frön
."


Vi har även ställt upp våra grillmöbler! Det ska bli mysigt att sätta sig nån kväll och grilla här! Någon som vill göra oss sällskap?

                         

Kommentarer

Postat av: Benita

Publicerad 2009-05-10 21:23:03

Vi kommer gärna på en grillkväll???

Postat av: Carro

Publicerad 2009-05-10 22:01:07

Grillat är ju aldrig fel...

Postat av: Erika

Publicerad 2009-05-11 12:15:19

Jag är helt med på en grillkväll, säg datum och tid så kommer vi!!!

Postat av: jos

Publicerad 2009-05-16 15:48:54

Vi vill oxå komma å grilla. På onsdag ska vi bjuda min jobbarkompis och hennes familj på tacos. Har tänkt det ett tag, men har väntat tills det kommer lite nya pengar. Unnar varken mig lr Hannes nåt nytt, men ändå är pengarna en bristvara. Jaja.. det är ju inte för alltid. Nu måste jag verkligen in i duschen. Hej hopp!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela