Frida & Seth

Mitten på december...

Publicerad 2009-12-15 21:53:54 i Frida berättar...,

Det är rejäl nedräkning nu! Nio dagar kvar till julafton! Åtta dagar kvar till lilla julafton i Byske! Det mesta är klappat och klart, så att säga! Och nu kom snön tillbaka igen! Julstämning på topp!

Vi missar inte ett avsnitt av årets julkalender...Seth vaknar som en förinställd klocka ganska exakt 12-13 minuter över sju varje morgon, så vi hinner precis ner för att slå igång tv:n innan historien fortsätter!

                                        
                                                    Gjerta

Med start imorgon jobbar jag två dar i sträck, ledig tre, jobbar nattpass (alltså två dagar), ledig tre, går på igen annandagen med ett pass som sträcker sig över två dagar, ledig två dagar igen, jobbar natten mot nyårsafton, ledig FEM dagar på raken, jobbar tre, ledig två...och sen är det väl vardag igen..! Patrick är hemma och pappaledig hela januari-februari så det blir mycket tid ihop för hela familjen! 

Då ska väl Patrick lyckas knäcka Seths språkkoder och förstå sig på sonens prat! För nu bubblar orden ur honom ett efter ett! Han härmas mycket när man pratar och berättar och han frågar hela tiden "vad är det där"..? Så nu gäller det att pumpa i honom informationen så mycket man hinner och så mycket han orkar! Fast Patrick tror mig inte när jag berättar om saker som Seth sagt... Som tex. "bestick" när vi bläddrade igenom Önska-katalogen!

Just nu är det självklart "dåppten" som ska "kom iin", för det är ju läckert med julklappar! Seth vill ha det mesta. Om han talar sanning nu blir han visst glad för vad som helst som ryms i paketen!

Själv längtar jag nästan lika mycket till tomtens ankomst som Seth! Jag är förväntansfull på Seths reaktioner på allt som hör julfirande till! Det ska bli så mysigt!

                             
När Seth inte är upptagen med att vänta på tomten eller klä av sig sina kläder, gillar han att ordna kaffebjudningar inne i datarummet! Han pekar ut en liten stol för en att sitta på och sen räcker han över osynliga koppar med "affé"och därtill osynliga bakverk - allt man kan tänkas vilja bli bjuden på! Ibland bakar vi bullar direkt på plats och tar en stor tugga var!

Imorgon tror jag vi bullar upp med ordentligt, riktigt fika som verkligen smakar något, för då kommer mormor och morfar och sköter Seth medans jag finslipar körstämmor inför "JULTON" på lördag i Kåge kyrka!

Så för er som inte hunnit komma in i julfirar-lunken än - kom till Kåge den 19:e klockan 16.00!
                                                    

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2009-12-16 11:27:17

Glöm inte att ladda kameran och videokameran så du kan youtuba det sen när han träffat dåppten.



Thessan ska visst ha filmat när Theo öppnat sina presenter men hon är inte snabbast på att ladda upp.

Postat av: Jottan

Publicerad 2009-12-17 19:26:24

Han jobbar på Däckia ute på Tjärn.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela