Frida & Seth

Vår tvååring!

Publicerad 2009-08-09 13:18:55 i Frida berättar...,

                      

Sitter och funderar på hur vår Seth - tvååringen nu - beter sig och hur han utvecklats på sistone. Sakta, sakta börjar han haka på nya sätt och hitta på fler saker.

Det känns som att jag hinner följa med i allt (fast om ett halvår kan jag väl inte förstå så länge sen det var "han inte kunde")...

Seth har ju alltjämt sen han lärde sig gå och springa farit runt i ständigt hög fart och nyfiket utforskat många vägar och skrymslen! Fortfarande tar han sig hellre fram på snabbaste sätt än går i sakta mak. Som tur är håller han sig oftast inom tomtgränsen ändå när vi är hemma och vi slipper vara alltför oroliga att han ska rusa ut på bilvägen! Värre är då vi inte befinner oss på hemmaplan, då är allt så otroligt intressant överallt!

Men han har ändå börjat lugna ner sig en smula. Han kan sitta och rita i nån minut i sträck, han satt hos farmor och spelade keyboard och sjöng i FLERA minuter och jag har fått honom att stanna upp några sekunder för att höra mig läsa böcker för honom nu (fast när han väl hämtat boken och satt sig tillrätta med mig i soffan och jag försöker vända den rätt då jag inte tycker att man kan läsa en bok uppochner, ja, då har han redan tappat intresset... Men snart så..?) och han har sett nåt avsnitt av "Den vita stenen" så nu kan han stå still i mer än ett ögonblick och smeka kinden med en sten han hittat på grusgången våran..!

                                   

Seth pratar en massa nonsen hela tiden, men rätt som det är kommer nya ord som han antingen härmar direkt efter en själv eller bara ord sådär som legat och ruvat på tungan hans! Folk säger ju att det "bara kommer" det här när de börjar prata, så vänta bara, snart ska nog Seth kunna förmedla det mesta! Jag märker att han försöker lite extra och att det går lättare nu på nåt vis! Jag tycker att han hör hur bra som helst, det är ibland ofattbart att han förstår så pass mycket av det man samtalar om, men det är bara det att han inte alltid känner för att lyssna..!

Men det är ju jättefrustrerande att inte kunna säga allt som man tänker och inte få fram allt det man vill! Jag fattar det!Fast med bara ett litet slit i våra händer och ordet "ooomm" (kom) så kan sonen ändå få oss dit han vill och sen peka på vad han har tänkt sig! Det är så gulligt!

Nästan lika gulligt som när Tilde hamnar på efterkälken när vi är på promenad och Seth ropar bakåt från vagnen "TILDA!" "OOOMM!", åsså kommer hon springande! "Heeeeej" hälsar Seth!

Men ärligt så fattar man ju faktiskt väldigt mycket av det han säger ändå när jag tänker efter. "Sitta där", "ligga här", "äta där", "gunga däja", "hoppa här"..! What´s not to förstå då?!?

                  

Seth har blivit om möjligt ännu mer mammig under sommaren och jag får så mycket kärlek! Nu har han börjat hålla fast mitt ansikte med båda händerna om mina kinder och dra mig mot sig och SMACK puss på munnen! Fatta romantic kille! Åsså har han börjat pussas på kinderna - liten Sethmun-puss på högra och sen måste jag vända andra kinden till så han kan ge en puss där också! Det tar ett par omgångar innan han är nöjd och han skrattar förtjust när jag visar hur glad jag blir! 

Seths kramar mitt i leken går heller inte av för hackor! "Mamma"... "Ja"? "Heeeej"..!  

Kommentarer

Postat av: Anna O

Publicerad 2009-08-09 22:11:25

Tänk att det var som tre år sen du var pregnant, och nu är vi här. Tjoff bara.



Jag försöker säga Seths ord högt här hemma men jag låter mer som nån helt annan.



Idag har jag varit i Kallholmen och badat med Becca och Linn. Det var kallt men ganska skönt. Nu ska jag sova för det är jobb imorrn, som vanligt..



Gnatt!

Postat av: jos

Publicerad 2009-08-10 18:01:20

Jag blir så avis på dig som kan skriva så bra.. tur att vi är bra på olika saker ändå!

Visst har ni oxå fått en inbjudan om bröllop i stockholm?! Är ni sugna att åka? Det är jag.. bara det inte kostar to much. Ta och skriv nån kommentar till mig vett ja. Det är typ ingen som gör det längre. Buhu...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela