Frida & Seth

Öronkollen...

Publicerad 2008-05-19 18:44:32 i Frida W,

Den första undersökningen idag hos audionomen gick ut på att få Seth att instinktivt vända sig åt det håll där ljud kom ur ett par högtalare. Ibland hördes en barnvisa från höger, ibland olika djurläten, en skallra från vänster eller en gråtande bebis från nån av sidorna. Seth hörde ljuden, stannade upp lite uppmärksamt ibland, men vred sig inte mot nåt av hållen. Men han var glad ändå och tittade mest upp i taket, med armarna i vädret, upp mot lamporna!

Audionomen tog sen fram ett nytt redskap för att testa hörseln på Seth. Det var som en mätare där staplar visades och rördes beroende på aktiviteten i örat på nåt vis, å sen en sladd kopplad från den till en liten plugg som hon satte inne i Seths öra. Undersökningen på vänster öra gav genast ett positivt svar, då mätaren gick längts upp på skalan. Högerörats mätning (vad jag såg) gick bara upp till en tvåa-trea (av en tiogradig skala). "Han hör ju nånting, men hur mycket kan vi inte säga", sa sen audionomen.
                                                                        
                                                                

Ännu lite mer väntan på ett läkarbesök blir det nu, där vi kan få konstaterat ifall det rör sig om vätska i örat, eller om det kan vara något permanent. Efter sommaren tippade hon att vi kunde vänta oss kallelsen...

Båda faddrarna till Seth (alltså moster och farbror) hade vätska i öronen när de var små, och av vad jag förstod fick de båda hjälp i fyrårsåldern med detta. (= gemensam faktor!) Min svärmor sa att Rickard vart lite sen i talet på grund av detta, men man kan ju säga att han tar igen det nu då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela