Frida & Seth

Puckel-Tilde!

Publicerad 2008-07-04 20:26:25 i Frida W,

När vi steg upp i morse, jagåSeth, hade Tilde kissat i köket och kräkts på köksgolvet. Inget speciellt ovanligt, bara att torka upp. Men när hon ett par timmar senare kräktes igen - grått med svarta prickar i - började det kännas konstigt. Och medans jag torkade upp denna andra omgång kräk insåg jag vad som måste ha hänt... Tilde hade ätit av granuleringen!

Granuleringen är ju det här svarta som Patrick lastat ner i garageplattan, det är som järnsand, som små-små järnstickor!

Jag ringde till veterinärmottagningen och fick förklara situationen. Efter lite rådfrågning fick vi en tid idag hos Gertrud för magröntgen på Tilde!

Fram till den bokade tiden var hon precis som hon brukar vara, sprallig å glad! Vi åkte till mina föräldrar och lämnade Seth där och Tilde svansade efter "morfar" just som hon alltid gör (han ska ju bara bry sig om henne, tycker hon, och inte busa med Seth)!

Hos veterinären gick röntgen bra, bilden visade att skiten var på väg ut, så Tilde fick lite parrafinolja som skulle skynda på processen och sen sattes ett dropp med vätska som de fyllde hela nacken med - en halvliter vätska under pälsen! Hon såg inte klok ut! Som att man satt in en ballong under huden och blåst upp den!

Klart och betalt (1100 spänn) och vi hann bara ut på parkeringen innan oljan gjort sitt occh satte igång tarmtömningen! 

Nu verkar lill-Tilde-gumman vara ok, hennes puckel är sen några timmar borta (vätskan absorberas av kroppen och sköljer ut granuleringen när hon kissar) och nu ska jag och hon snart gå ner och mysa i soffan!


                                       Slutet gott - allting gott! 

Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2008-07-04 22:49:13

Men sötnosen då. Vilken tur att det gick bra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela