Frida & Seth

2 dagar kvar...

Publicerad 2007-07-19 01:08:31 i Frida W,

Jag gick och la mig för ett par timmar sen, men fick ingen ro i kroppen, så jag tänkte att det var bäst att stiga upp istället och trötta ut mig rejält vad datorn! Jag fick sen en idé och gick ut i sovstugan och hämtade min gamla almanacka som jag hittade där för nån vecka sen när jag rensade lite därute. Det är rätt kul att läsa igenom den, minnas de dagar man jobbat och de dagar man va ledig eller hade olika möten inbokade - både "business and pleasure"! I och med den stundande största händelsen i mitt liv får ni nu läsa om denna typ av information som jag hittade nedklottrad bland förra hösten/vinterns datum...

Den 12 november förra året gjorde jag ett graviditetstest hemma efter att ha kommit hem från Fars dags middag hos mina föräldrar. Jag vågade själv inte kolla, utan skickade in Patrick på toan för att läsa av stickan. Och han kollade och såg, jag kollade, vi läste instruktionspapperet, och kollade igen, läste papperet och tittade för säkerhetskull en sista gång, och ja, det verkade vara positivt! Två dagar senare gick jag på den öppna mottagningen hos barnmorskan för att få ett mer definitivt svar, och hon bekräftade snabbt att vi visst skulle bli föräldrar! Två dagar efter det besöket (16/11) berättade vi (nervösa) för våra föräldrar och närmaste vänner. Jag tyckte att det var jobbigt att berätta, lite för att det var så overkligt och för att man inte trodde det kunde vara sant, lite för att liksom måsta erkänna för släkten att "vet ni vad vi har gjort..." och lite för att jag inte gillar att vara i centrum och så... Jag började må dåligt ganska snabbt inpå att vi fick beskedet att vi väntade barn. En bra dag kräktes jag bara fem gånger... Jag lyckades hålla mina graviditetsbesvär hemliga på jobbet i två veckor drygt (30/11) innan jag kände att det var dags att delge arbetskamraterna nyheten på våran julfest! Den 20 december skrevs vi in hos barnmorskan. Hon hette Irene. Det känns länge sen nu. Illamåendet gick till slut över vecka 12, fast det kändes som att jag hade legat över toastolen i ett halvår minst! I mitten på februari var vi på ultraljudsundersökningen och fick där bekräftat att det bara var en bebis som skulle komma den 21 juli (vårat nya beräknade förlossningsdatum som vi fick i detta lilla undersökningsrum. Vi hade från början räknat på Greta-dagen, den 20/7), och inte två som vi befarade ett tag då jag själv är tvilling.

Jag har gått 278 fulla dagar av 280. 
Jag är i vecka 40. 
Jag har gått 39 fulla veckor och 5 fulla dagar (v39+5). 

Magen har växt (eller rättare sagt hela jag = 22 kilo plus), jag har varit mycket trött och väldigt osocial, rätt labil i humöret och retat gallfeber på min sambo så mycket att hans ord "du vet det Frida, det blir bara en unge" sedan länge ringer i mina öron!

Nu ska jag strax lägga mig igen och hoppas att jag får sova snart. Kom ihåg att jag är utan hund imorgon, så jag ska ta en låååång sovmorgon!

Kommentarer

Postat av: Sara Ostkrok

Publicerad 2007-07-19 03:03:27

Tänk om det blir bäsebarn idag??
Åhhh herregud så läckert :)
Massa kramar på dig, och jag häller som vanligt tummarna!
Note to self:
Morfin är underbart..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela